Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

21.5.2018 * Dvojka * 22,25 * Plechový bubienok

Dvojka - 22,25


Réžia: Volker Schlöndorff
Predloha: Günter Grass
Scenár: Jean-Claude Carrière, Volker Schlöndorff, Franz Seitz
HudbaMaurice Jarre
Hrajú: Mario Adorf, Angela Winkler, David Bennent, Katharina Thalbach, Daniel Olbrychski, Tina Engel, Andréa Ferréol, Heinz Bennent, Ilse Pagé, Otto Sander, Charles Aznavour


Volker Schlondorff nakrútil najvýznamnejší film svojej režisérskej kariéry podľa rovnomennej predlohy nemeckého prozaika Gunthera Grassa, v ktorej sa autor vyrovnáva s problémom nacistického dedičstva Nemecka. Hrdinom filmu je Oskar Matzerath, od narodenia obdarovaný intelektom dospelého človeka. Vyrastá v medzivojnovom období v severnom Nemecku obklopený ľuďmi z meštiackej vrstvy, žijúcimi v pokrytectve a pretvárke. Keď sa na svoje tretie narodeniny stane svedkom rodičovskej nevery, rozhodne sa, že nikdy nebude dospelým a prestane rásť. S nastupujúcou mocou nacizmu reflektuje malý - veľký Oskar svet na prahu 2. svetovej vojny z výškovej perspektívy dieťaťa a jeho protestom proti nehumánnosti je jeho plechový bubienok. Nik však jeho výstražné bubnovanie nechce počuť a preto musí zákonite dôjsť ku katastrofe... Film získal Oscara za najlepší zahraničný film, z MFF Cannes si odniesol Zlatú palmu a množstvo iných cien po celom svete.


"... Vynikající kniha, strhující film. ..." igi B. na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Nova Cinema * 20,00 * scifi BLÍZKE STRETNUTIE TRETIEHO DRUHU
Film+ * 20,00 * thriller HRA
Dajto * 20,15 * scifi TOTAL RECALL
ČT art * 20,20 * divadlo KOČIČÍ HRA
Jednotka * 20,30 * komédia FANTOMAS SA HNEVÁ
HBO2 * 21,45 * komédia ZOMBIELAND
Film Europe * 22,00 * dráma LEPŠÍ SVET
Film Europe * 23,55 * dráma ŽIVOT ADÉLE

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat