Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

15.4.2018 * Dvojka * 22,00 * Osvietenie


Osvietenie

(1980)
Dvojka - 22,00


Réžia: Stanley Kubrick
Predloha: Stephen King
Scenár: Stanley Kubrick, Diane Johnson
Hudba : Wendy Carlos
Hrajú: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, Scatman Crothers, Barry Nelson


Jack Torrance je štyridsiatnik, ktorý ešte stále dúfa, že príde jeho prvý spisovateľský úspech. Aby manželke Wendy a synovi Dannymu zabezpečil živobytie a sebe pokoj na písanie, prijme miesto zimného správcu luxusného vysokohorského hotela v Colorade. Hotel Overlook je počas zimných mesiacov odrezaný od sveta, ale rodina by tu mala nájsť všetko, čo potrebuje. Jacka neodradia ani strašidelné historky o predošlom správcovi, ktorý údajne v izolovanom hoteli zošalel, rozsekal svoju rodinu na kúsky a napokon sa sám zastrelil. Jack však verí, že v odľahlej samote konečne nájde silu dopísať svoj veľký projekt. Jeho syn Danny má zvláštny dar osvietenia a vidí veci, ktoré si Jack spočiatku odmieta pripustiť. Danny na opustených hotelových chodbách stretáva duchov bývalých hostí hotela. Pocity klaustrofóbie, spojené s tvorivým blokom postupne Jacka dovedú do stavu, kedy sám s duchmi komunikuje a napokon poslúchne ich volanie. Zdá sa, že už nič nezabráni tomu, aby zopakoval osud svojho predchodcu. Jediné, čo môže Wendy a Dannyho zachrániť, je osvietenie... Adaptácia úspešného hororu Stephena Kinga sa vyznačuje rafinovanou koncepciou budovania napätia, ktoré kopíruje postupný rozklad osobnosti hlavného hrdinu. Obsahuje niekoľko vizuálne strhujúcich hororových scén, ale najviac strachu divákovi zrejme naženie atmosféra desivej prázdnoty, ktorou dýcha zložitá spleť chodieb opusteného hotela.


"... Geniálna atmosféra, geniálna hudba, geniálny príchod do hotela, geniálne šlapacie autíčko, geniálny casting .... no proste Kubrick !!! ..." ripoi na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

HBO * 20,00 * thriller BABY DRIVER
Film+ * 20,00 * komédia PÁRNA A NEPÁRNA
ČT art * 20,20 * muzikál VLASY
Nova Cinema * 22,00 * dráma ĽUD VERZUS LARRY FLYNT
Cinemax * 22,05 * dráma POD PIESKOM
ČT1 * 22,10 * komédia HOŘÍ, MÁ PANENKO
Filmbox Premium * 22,35 * dráma WRESTLER
Plus * 22,40 * komédia DO NAHA!

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat