Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

5.3.2018 * Jednotka * 20,30 * Valkýra


Valkýra

(2008)
Jednotka - 20,30


Réžia: Bryan Singer
Predloha: -
Scenár: Christopher McQuarrie
Hudba : John Ottman
Hrajú: Tom Cruise, Bill Nighy, Kenneth Branagh, Terence Stamp, Eddie Izzard

Bryan Singer v tomto filme sleduje udalosti predchádzajúce 20. júlu 1944, kedy bol vykonaný ten zrejme najznámejší atentát na Adolfa Hitlera. Predovšetkým sa zameriava na vodcovskú osobnosť celého komplotu - plukovníka Clausa von Stauffenberga. Operácia Valkyra bol plán zosnovaný hlavne dôstojníkmi Wehrmachtu, ktorí sa už nemohli ďalej prizerať tomu, ako sa Nemecko pod ťarchou spojeneckých náletov mení v jednu obrovskú ruinu. Títo sprisahanci počítali so zavraždením Hitlera, pozatváraním vodcovských členov SS a NSDAP a uzatvorením mierovej zmluvy so spojencami. Plukovník Claus Schenk Graf von Stauffenberg bol v Afrike, v apríli 1943, ťažko zranený (pri nálete prišiel o oko, pravú ruku a dva prsty na ruke ľavej). V júni 1944 sa stal veliacim dôstojníkom vojakov spojeneckých zborov a zároveň bol povýšený na plukovníka. Toto povýšenie mu umožnilo zúčastniť sa Hitlerových zasadnutí, na ktoré mali prístup len tí najvyšší funkcionári Tretej ríše.


"... Film o tom, že počas II. svetovej nie každý Nemec bol sviniar ... A ja som tomu uveril ... ... " ripo na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Prima MAX * 20,00 * dráma VEĽKÁ RYBA
CS film * 20,00 * dráma VYNÁLEZ ZKÁZY   
Cinemax2 * 20,30 * komédia DANNY ROSE Z BROADWAYA
Film Europe * 22,00 * dráma LEPŠÍ SVET
HBO2 * 22,00 * komédia ZOMBIELAND
Nova Cinema * 22,30 * dráma DEJINY NÁSILIA
Prima MAX * 22,40 / dráma ODPOJIŤ

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat