Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

22.3.2018 * ČT2 * 22,00 * Já, Olga Hepnarová

ČT2 - 22,00

Réžia: Tomáš Weinreb, Petr Kazda
Predloha: -
Scenár: Petr Kazda, Tomáš Weinreb
Hudba : -
Hrajú: Michalina Olszańska, Marika Šoposká, Klára Melíšková, Petra Nesvačilová, Jan Novotný, Lukáš Bech, Juraj Nvota

Príbeh mladej ženy, ktorá v roku 1973 nasadla do nákladného auta a v centre Prahy zabila osem ľudí. Svoj čin považovala za akt pomsty spoločnosti, ktorá jej podľa nej celý život ubližovala, a v roku 1975 ju ako poslednú ženu v Československu popravili. Snímka je existenciálnou drámou Olgy Hepnarovej, príbehom osamelého človeka vymedzujúceho sa voči väčšinovej spoločnosti, príbehom, ktorý vyústi do tragédie a niet v ňom víťaza ani porazeného. Film ponúka pohľad na traumatický život aj čin titulnej hrdinky z určitého odstupu tak, aby sa emotívne neprikláňal na stranu Olgy Hepnarovej. Súčasne je aj drámou ľudí z jej okolia a jeho tvorcovia sa snažia nájsť príčiny jej strašného agresívneho aktu.


"... Dokonale bezútěšné. Jdu do kolen, bez ohledu na to, kolik deprivovaných děcek a neurotiků se bude v Olze, jakožto osobnosti, vzhlížet.   ... " WillBlake na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

HBO * 20,00 * dráma TEMPLE GRANDINOVÁ
Film+ * 20,25 * akčný TAXI
Cinemax2 * 20,30 * thriller MESTEČKO TWIN PEAKS
Film Europe * 22,00 * dráma ROZBITÝ SVET
Cinemax2 * 22,50 * dráma ZÚRIACI BÝK
HBO * 23,25 * dráma TALENT PÁNA RIPLEYHO

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat