Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

Čierne vlajky - Black Sails

Čierne vlajky
Black Sails

2. séria - 1.diel 
9.1.2018 - Plus - 22,50 hod.


hodnotenie na IMDb ku dňu 8.1.2018

hodnotenie na rottentomatoes ku dňu 8.1.2018

hodnotenie na ČSFD ku dňu 8.1.2018

Dobrodružný seriál z produkcie Michaela Baya nás zavedie do éry zlatého veku pirátstva, dvadsať rokov pred udalosťami zo slávneho románu Roberta Louisa Stevensona Ostrov pokladov.
V období zlatého veku pirátstva priberá obávaný kapitán Flint (Toby Stephens) do svojej posádky mladého nováčika Johna Silvera (Luke Arnold), ktorého meno bude jedného dňa poznať celý svet. Flint bojuje o prežitie ostrova New Providence, na ktorom stojí pirátska základňa. V roku 1715 však svetové mocnosti zvyšujú intenzitu boja proti námorným lúpežníkom, pretože tí v oblasti Západných Indií dlhodobo ohrozujú námorný obchod. Zákony každej civilizovanej zeme pirátov vyhlasujú za hostis humani generis, nepriateľov celého ľudstva. Ako odpoveď ustanovujú piráti svoju vlastnú doktrínu: vyhlasujú vojnu celému svetu!


Vitajte v svete pirátov. Black Sails si od samého začiatku razí cestu dopredu bez romantických prikrášlení, s minimom námorných súbojov, ale za to s množstvom intríg a politických podzápletiek. I tak má čo povedať a s pribúdajúcimi dielmi partia okolo kapitána Flinta vystupuje čoraz istejšie. Charaktery, ktoré mohli zo začiatku pôsobiť plochým dojmom, dokazujú, že v sebe skrývajú ďaleko viac, pribúdajú zvraty a strhujúce tempo nedáva divákovi vydýchnuť. Vyplatí sa počkať si, vidina zlatého pokladu je na tejto dobrodružnej výprave čoraz jasnejšia. (M.a.t.t. na ČSFD).

Žádné komentáře:

Okomentovat