Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

2.12.2017 * ČT2 * 21,40 * Divoká banda

ČT2 - 21,40


Réžia: Sam Peckinpah
Predloha: -
Scenár: Sam Peckinpah, Walon Green
Hudba : Jerry Fielding
Hrajú: William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan, Edmond O'Brien

Píše sa rok 1913. O pár mesiacov má vypuknúť doposiaľ najväčší vojnový konflikt v dejinách ľudstva, ktorý navždy zmení celý svet. Aj Divoký západ sa v ére pary začal neodvratne meniť. Dostavníky postupne vystriedala železnica a po pustatine začínajú jazdiť prvé autá. Pánmi Západu už nemajú byť banditi, ale šerifovia, starostovia a generáli. Drsná lojalita starých pištoľníkov má padnúť za obeť mužom, ktorí ešte len včera boli vyvrheľmi, ale dnes už vraždia v mene zákona. Pike Bishop sa so svojou divokou bandou chystá na posledný záťah, ktorý by mal všetkým zabezpečiť dosť peňazí na pokojný dôchodok. Uprostred nehostinnej krajiny americko-mexických hraníc sú im v pätách lovci ľudí na čele s bývalým Pikeovým parťákom Dekeom Thortonom, ktorý si tak má od mužov zákona vykúpiť vlastnú slobodu. Keď sa divoká banda chytí do pasce a namiesto peňazí nájde vo vreciach len bezcenné železo, musí utekať do Mexika. Tu sa Pikeovi muži dajú do služieb samozvaného generála a miestneho tyrana Mapacheho. Majú pre neho ukradnúť špeciálnu zásielku zbraní americkej armády. V tejto brutálnej partii o život nie je nikto nevinný a každý bojuje len sám za seba. Kultový Western kontroverzného amerického režiséra Sama Peckinpaha je prelomovým dielom svojho žánru. Preslávil sa najmä drsným režijným štýlom a realistickými scénami násilia. Zásadnú inováciu však priniesol v koncepcii zápletky, ktorá nie je postavená na boji dobra so zlom, ale na boji cynických pištoľníkov so zvláštnym zmyslom pre česť proti bezcitným zloduchom bez akýchkoľvek zábran.

"... Legendárny western, ktorým S.Peckinpah ukázal, že k vyrozprávaniu príbehu nepotrebujete sympatické postavy.   ... " gogo76 na www.csfd.cz


Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Nova Cinema * 20,00 * scifi INTERSTELLAR
Prima Cool * 20,00 * scifi STAR WARS VI - NÁVRAT JEDIHO
Film Europe * 20,00 * komédia PRIDE
Prima * 20,15 * scifi MARŤAN
Nova * 20,20 * fantasy HARRY POTTER A KAMEŇ MUDRCOV
Markíza * 22,10 * thriller MISSION: IMPOSSIBLE 4
ČT1 * 22,45 * krimi DYCH ŽIVOTA
Nova * 23,10 * komédia VO ŠTVORICI PO OPICI
Plus * 23,15 * dráma 127 HODÍN

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat