Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

11.12.2017 * Dvojka * 22,30 * Kto sa bojí Virginie Woolfovej?

Dvojka - 22,30


Réžia: Mike Nichols
Predloha: Edward Albee
Scenár: Ernest Lehman
Hudba : Alex North
Hrajú: Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal, Sandy Dennis


Adaptácia hry amerického dramatika Edwarda Albeeho je prenikavou i trpkou štúdiou partnerských vzťahov a ľudských charakterov. Vysokoškolský profesor histórie George začal piť, aby dokázal ľahšie znášať každodenné zlomyseľnosti svojej zatrpknutej manželky Marthy. Jedného večera sa jej obeťou okrem manžela stane aj Georgeov kolega s manželkou, ktorí si k staršiemu manželskému páru zašli na pohárik. Nočná doba a alkohol vo vzťahu hostiteľov vyplavujú čoraz viac trpkosti, ktorou sa postupne nakazí i mladší a ešte stále zaľúbený pár. V hlavných úlohách komornej drámy excelujú vo svojich životných úlohách Elizabeth Taylor, ocenená Oscarom, a Richard Burton. Režijný debut Mikea Nicholsa získal ďalších štyroch Oscarov: pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe Sandy Dennis, za najlepšiu scénografiu, kostýmy a kameru.



"... Skvostné zpracování šokující divadelní hry. Nemilosrdný manželský teror. Sadismus, masochismus, agresivita, chorobná ctižádost, nenávist.Vše zalité v alkoholu. Elizabeth Taylor ve své nejlepší roli. ... " Faye na www.csfd.cz

Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Film Europe * 20,15 * dráma NÁSLEDKY LÁSKY
Jednotka * 20,30 * životopisný LEGENDA 17
CS film * 22,00 * dráma TICHÁ RADOSŤ 
Nova Cinema * 22,25 * thriller HRAČI SO SMRŤOU
Filmbox Premium * 22,55 * dráma NÁŠ VODCA
Cinemax * 23,35 * thriller VYVOLENÝ



Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat