Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

7.11.2017 * ČT art * 21,05 * Podvod


Podvod

(1949)
ČT art - 21,05


Réžia: Robert Wise
Predloha: Joseph Moncure March
Scenár: Art Cohn
Hudba : Roy Webb
Hrajú: Robert Ryan, Audrey Totter, George Tobias, Alan Baxter, Wallace Ford

Americký film Podvod je typickou ukážkou žánru, ktorému hovoríme film noir a ktorý zažil svoje najlepšie obdobie práve v štyridsiatych rokoch. Jeho hrdinom je starnúci boxer Bill Thompson, zvaný Stoker, ktorý nikdy nebol šampiónom a už dlho nevyhral zápas, ale až do poslednej chvíle verí, že jeho slávna chvíľa raz príde. Keď nastupuje do ringu proti svojmu protivníkovi, tak netuší, že skorumpovaný manažér bez jeho vedomia zápas predal. A tak dá do zápasu všetko, čo v ňom ešte zostalo ... Snímka stojí jednak na pozoruhodnom výkone Roberta Ryana, ktorý sám v mladosti boxoval, a preto v ringu pôsobil úplne prirodzeným dojmom, a na druhej strane na pevnom režijnom zvládnutí látky Robertom Wiseom, ktorý začínal ako strihač Orsona Wellesa (mal nomináciu na Oscara za Občana Kanea) a neskôr sa presadil na poli muzikálu, keď za zábery West Side Story (1961) a Za zvukov hudby (1965) získal Oscarov ako režisér aj ako producent. Film Podvod bol uvedený v súťaži na MFF v Cannes 1949, kde získal Cenu za kameru za vynikajúcu prácu Miltona Krasnera a tiež Cenu FIPRESCI. Ako je vidieť z častých prestrihov na hodiny, celá snímka sa odohráva v reálnom čase.

"... Úžasná boxerská dráma, ktorá ponúka noirovú zápletku, psychologický náhľad do duše boxerov, tak trochu romantiky a ešte k tomu aj akúsi typológiu divákov na zápase, a to všetko v reálnom čase.  ... " glamgirl na www.csfd.cz




Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

Prima MAX * 20,00 * dráma KRSTNÝ OTEC
Cinemax * 20,00 * thriller ELLE
Dajto * 22,15 * fantasy BLADE



Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat