Vitajte na stránke TV TIPOV!

Nechaj sa viesť ponukou filmov českých a slovenských televíznych staníc. Denne výber toho najkvalitnejšieho, čo môžeš vidieť na televíznej obrazovke.

11.10.2017 * Plus * 22,30 * Dole hlavou


Dole hlavou
(1971)
Plus - 22,30


Réžia: Sergio Leone
Predloha: -
Scenár: Sergio Leone, Sergio Donati, Luciano Vincenzoni
Hudba : Ennio Morricone
Hrajú: James Coburn, Rod Steiger, Rik Battaglia, Antoine Saint-John, David Warbeck


Juan Miranda je chladnokrvný zlodej a šéf početnej rodiny, ktorá sa živí okrádaním náhodných pocestných a prepadaním dostavníkov. V čase, keď okolo neho doslova "vrie" mexická revolúcia, zaujíma sa len o to, ako rýchlo naplniť vlastný žalúdok. Zlomyseľná náhoda mu jedného dňa postaví do cesty muža, s akým sa vo svojom živote ešte nikdy nestretol: John H. Mallory jazdí na motocykli, z ničoho a nikoho nemá strach, priamo diabolským spôsobom zaobchádza s dynamitom a robí len to, čo chce. Na rozdiel od všetkých členov svojej tlupy Miranda razom pochopí, že to je ten správny človek, ktorý mu môže pomôcť splniť dlhoročný sen. Tým nie je nič iné, než vykradnutie veľkej banky v meste Mesa Verde. A tak sa pokúsi Johna H. Malloryho pre svoj zámer získať. Ten však má úplne odlišné plány, o ktorých ale príliš nehovorí. Napriek tomu sa cesty oboch rozdielne uvažujúcich mužov spoja ... Western nakrútil producent a režisér talianskeho pôvodu Sergio Leone, ktorý sa preslávil tým, že na jednej strane boril zabehnuté schémy žánru (vo filmoch Pre pár dolárov, Pre hrsť dolárov navyše, Vtedy na Západe) , aby im súčasne vrátil pôvodnú jednoduchosť a humor. Aj v tomto príbehu, v ktorom revolúcia v Mexiku a motívy terorizmu majú dôležité miesto, rozhodne nechýba drsnosť, nevšedný pohľad na westernové postavy, prvky zveličenia i čierno ladená komika. Hudbu napísal známy skladateľ Ennio Morricone. Postavu svojrázneho a nevypočítateľného Johna H. Malloryho stvárnil James Coburn (Sedem statočných, Náš muž Flint), úlohu živočíšneho Juana Mirandu vytvoril Rod Steiger (Záložník, V žiare noci, Takto sa s dámou nejedná).

"... Leoneho westernová lahôdka, presne tak, ako to videl len on... štylizované zábery, prepracovaný príbeh, tentokrát s použivaním odzbrojujúceho vtipu, vynikajúci výber protagonistov a pochopiteľne hudbou geniálneho Morriconeho, ktorý sa držal vo vrcholnej forme.   ... " flego na www.csfd.cz



Alternatívna ponuka, resp. platené TV stanice

FILM+ * 20,15 * dráma CHLAPEC A
JEDNOTKA * 20,25 * western WYATT EARP
DAJTO * 22,00 * dráma 8MM
AMC * 22,20 * western 3:10 VLAK DO YUMY
HBO3 * 23,00 * western ZA KAŽDÚ CENU

Krásny večer!

pridajte sa k nám : TV TIPY NA FACEBOOKU

Žádné komentáře:

Okomentovat